Síguenos en:
telefono933 393 585

Deducció per manutenció d'autònoms i altres deduccions

Amb la nova Llei de Reformes Urgents del Treball Autònom, (que modifica l’article 30 del IRPF) es van afegir dues noves despeses deduïbles pels treballadors autònoms per determinar el rendiment net de l’activitat en estimació directa, las repassem
* Deducció per manutenció: les despeses de manutenció són deduïbles fins a 26,67€ diaris en dietes en territori nacional i 48,08€ a l'estranger.
   S’entendran com a deduïbles si:
    · Són despeses del propi contribuent
    · Es realitzin en el desenvolupament de l’activitat econòmica
    · Que es produeixin en establiments de restauració i hosteleria
    · S’ha de tenir tiquets o factura
    · Es pagui amb mitjans electrònics.
   En tot cas no s’ha de pensar és poden deduir els 26,67€ sinó fins els 26,67€ de tal manera que si es fa un menú de 11€ serà això el que es podria deduir.

* També com a novetat està la deducció de les despeses de l'habitatge habitual, com aigua, gas, electricitat, telefonia, internet del 30% de la part proporcional dels metres quadrats de l'habitatge destinats a l’activitat.
   A efectes pràctics aquesta norma no té molt interès doncs si suposem que tenim una casa amb 100m2 i destinem al negoci el 20% de la superfície de l’habitatge, ens podrem deduir el 30% del 20% és a dir el 6%. A part de ser poc, això comporta l’obligació de donar d’alta els 20m2 en l’AEAT i per tant l’ajuntament ens acabarà cobrant taxa d’escombraries, i per si fos poc, el lloguer es tindria que fer amb IVA. Al nostre parer aquesta deducció no és interessant com és ara.

* Un altre deducció, que no és nova, però està bé recordar-la doncs es pot aplicar més fàcilment i són les primes d'assegurança de malalties pagades pel contribuent en la part corresponent a la seva pròpia cobertura i a la del seu cònjuge i fills menors de vint-i-cinc anys que convisquin amb ell. El límit màxim de deducció serà de 500 euros per cada una de les persones assenyalades anteriorment o de 1.500 euros per casa una d’elles amb discapacitat.

Su formulario no cumple con los siguientes criterios: Todos los campos (marcados con asteriscos) deben estar llenos y su contenido debe ser valido.
Por favor rellene todos los campos con *.
La dirección de correo es invalida.
El tipo de archivo/s adjunto/s es erroneo o no compatible.
  • Nombre*
  • Email*
  • Teléfono*
  • Mensaje*
  • He leído y acepto las condiciones de uso y la política de privacidad.
    *
  • Política de privacidad*
  • * obligatorio

Ubicación y Contacto

Paseo Sant Antoni, 33
08014 Barcelona
(Al lado de la Estación de Sants)

Tel.: 933 393 585
Fax.: 934 111 242
gestoriaalert@gestoriaalert.com
Horario :
Lunes a jueves
de 9h a 13:30h y de 16h a 19h
        Viernes de 9h a 14h